Dalsberget

Karta Dalsberget

333 möh / längd 3 km, bitvis rätt brant.

Med sina 333 meter över havet är Dalsberget ett av de högsta kustnära bergen i Sverige. Det är faktiskt högre än Skuleberget och utsikten från toppen är vidsträckt och mäktig. Ett berg som jag gärna går upp på och hittills har det blivit fyra gånger men jag kommer med all säkerhet att gå dit flera gånger. Utsikten är extra vacker på hösten när landskapet fylls med gyllene färger.

Vandringen upp är rätt brant på en del av stigen men det är ingen klättring. Det finns fem utsiktsplatser, alla är tydligt utmärkta. Leden har nyligen rustats upp av föreningen Myller som också sköter om den fint. Första gången jag gick upp var i september 2013 och då var stigen bitvis svår att hitta men vid senaste besöket blev jag så glad att leden rustats så fint, till det högsta kustnära kalottberget i området. Utmed stigen finns handgjorda skyltar i emalj och smide, en del berättar om bergets historia andra visar vägen. Här finns också bänkar utsatta och man passerar en liten bäck som inte bjuder på några svårigheter att ta sig över.

Uppe på toppen står det en liten raststuga och ett dass, några eldstäder är iordningställda och det är bara att slå sig ner på någon av utsikterna och ta in den fantastiska vyn. Plocka fram ditt fika, njut och fota innan allt skräp packas ner och vandringen tillbaka påbörjas.

Med hälsning om en go tur ♥

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.