Flögberget

Höga Kusten är ett mäktigt landskap med många berg. Mest känt är förstås Skuleberget med sin karakteristiska profil. Ett berg som många besöker varje år, men det finns åtskilliga fler berg som i likhet med Skule bjuder på imponerande vyer över hav och landskap. Ett av dessa mer okända är Flögberget i Mjällom, Nordingrå.

Utsikt från Flögberget med öarna Lillören och Storören mitt i bild.

125-130 möh. / 1,5 km. lätt terräng.

Parkering och start: När man kommer till Mjällom kör man rakt fram mot Norrfällsviken. Sväng höger in på Sundbergsvägen där det finns plats att parkera i slutet av vägen och stigen utgår därifrån. Stigen som också är en del av Världsarvsleden börjar med fridfull vandring i fin skog och avslutas på berghäll. Man passerar ett par klapperfält på vägen där det ligger trätrall som är enkel att gå på. Uppe på toppen finns Bredviksstugan som är en raststuga öppen året om. Där finns också ett sött litet dass och grillplats. Utsikten mot havet och Omneviken är storslagen och man förvånas över att det går att få njuta av sådana vackra vyer när det är så lätt att komma dit. Kan verkligen rekommendera alla att gå denna lilla tur.

Länk till Lantmäteriets karta

Stigen markerad på kartan.

Nu följer en rad bilder från maj 2019 då jag och äldsta dottern begav oss dit för årets första tältnatt. Det blev en magisk upplevelse med högsommarvärme, vindstilla och så den fantastiska utsikten. Satt uppe länge och bara njöt av allt som naturen ger oss.  Solen gick inte ner förrän vid tiotiden och då hade en tjusig fullmåne tagit plats på himlen.

Lite fler foton finns i bildgalleriet

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.